Home Actualitate Noi informații despre pescadorul scufundat

Noi informații despre pescadorul scufundat

by Antonia Mocanu
0 comment

Au trecut deja mai multe zile de când pescadorul Shark 1 a disparut în apele Mării Negre fără ca cineva să înțeleagă cum a fost posibilă o astfel de catastrofă. Comandantul era un om cu experiență în domeniul navigației, iar pescadorul fusese construit în 2012, ceea ce înseamnă că nu era o navă veche. Și totuși luni dimineată, puțin după ora 8, autoritățile anunțau dispariția pescadorului, în largul Mării Negre, în zona Gura Portiței. Acum anchetatorii învârt pe toate părțile posibilele cauze care ar fi putut duce la tragedie, în condițiile în care trei marinari au fost găsiți înecați, iar alți doi sunt în continuare dispăruți.  

Asta înseamnă în ambele situații o eroare umană. Însă nu este singura variantă pe care merg anchetatorii. Aceștia nu exclud posibilitatea ca pescadorul să fi avut o gaură de apă, iar dacă aceasta avea și dimensiuni mari, atunci era suficient, ca nava să se scufunde într-un timp foarte scurt și care să nu le mai permită marinarilor să reacționeze.

Procurorii parchetului Tribunalului Constanța sunt cei care au preluat cercetările în acest caz și au deschis și un dosar penal. Rămâne însă un mister locul în care se află acum epava.

Identificarea epavei și cercetarea ei de către scafandri vor duce la deslușirea întregului mister și la stabilirea împrejurărilor în care a avut loc naufragiul. De altfel căutările au continuat, când în largul mării, la 35 de mile marine distanță au fost găsite o prelată și o butelie, care provin cel mai probabil de pe pescadorul scufundat. Între timp cei trei marinari găsiți fără suflare au fost conduși pe ultimul drum de către familie, prieteni și cunoscuți.

related posts

Leave a Comment