Home Actualitate Mesaj pentru români!

Mesaj pentru români!

by Antonia Mocanu
0 comment

„STIMAȚI CETĂȚENI,

Trecem cu toții printr-o încercare, din care putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și vom acționa împreună. Pentru credincioșii ortodocși  urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele.

Pentru a va proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele Militare și ATENȚIE:

– Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră;

 – Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea  numărului de 8 persoane;

Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei;

– Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și on line. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială. Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult.

Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii. Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă.Vă informăm că accesul este restricționat în zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde.

Forțele de ordine (polițiști, jandarmi și polițiști locali) vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele. Parcurile rămân închise. Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 10.000 de lei. Cele peste 1.100 de forțe de ordine (polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari) sunt în stradă pentru siguranța dumneavoastră!

Respectați Ordonanțele Militare!”

Sursa: IPJ Constanța

related posts

Leave a Comment