Home Actualitate „Împreună pentru sănătatea comunității noastre”

„Împreună pentru sănătatea comunității noastre”

by Antonia Mocanu
0 comment

„Împreună pentru sănătatea comunității noastre!”. Sub această deviză se desfășoară campania de strângere de fonduri inițiată de comunitatea universitară a Universității Ovidius din Constanța, prin Fundația „Metamorphosis” a instituției.

Până în acest moment au fost achiziționate din banii strânși, pornind de la nevoile identificate de medicii din linia întâi din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase un video laringoscop și produsele necesare întreținerii și dezinfectării acestui dispozitiv, 5 stetoscoape, dintre care patru senzitive și unul ultra-senzitiv, dar și medicamente antiinflamatorii pentru a completa terapia bolnavilor severi. Toate acestea au fost donate spitalului.

Totodată, prin intermediul Fundației „Metamorphosis” a fost direcționat către spital un set de 50 de  viziere primit prin donație de la un grup de tineri antreprenori din Cluj. De asemenea, a fost direcționat un prototip de tunel de decontaminare automatizat, realizat de o echipă de studenți ai Universității Ovidius din Constanța. Tunelul de decontaminare a fost amplasat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și deservește personalul medical care părăsește zona în care sunt internați pacienții infectați cu noul coronavirus.

Campania „Împreună pentru sănătatea comunității noastre!” continuă, iar în perioada următoare,  se anunță și sprijinul altor instituții medicale clinice din județ, pentru completarea necesităților identificate de către doctori.

related posts

Leave a Comment