Home Actualitate Exercițiul “Azur 21.11” – foc cu un battalion de artilerie asupra a trei ținte lansate concomitent de la sol

Exercițiul “Azur 21.11” – foc cu un battalion de artilerie asupra a trei ținte lansate concomitent de la sol

by Romanov Alex
0 comment

Un nou exercițiu, o nouă provocare pentru militarii români. În această perioadă, în Poligonul Capu Midia are loc exercițiul tactic cu trageri reale de luptă “Azur 21.11”, executat de unități de artilerie antiaeriană din cadrul bazelor aeriene.

Scopul exercițiului “Azur 21.11” este  perfecționarea capacității de conducere a batalioanelor de  artilerie antiaeriană și creșterea nivelului de instruire a forțelor participante pentru pregătirea și ducerea acțiunilor de luptă în condiții complexe.

O particularitate a acestui exercițiu a reprezentat-o executarea activității în punctul de comandă al batalionului de artilerie antiaeriană constituit pentru ducerea acțiunilor de luptă timp de 24 de ore.

De asemenea, un element de noutate  au fost tragerile reale cu tunurile de calibrul 57 de mm, pe timp de noapte, concomitent asupra a trei ținte ( două parașute luminoase și un avion radiodirijat) cu batalionul constituit.

Una dintre cerințele de instruire a presupus și tragerea cu tunul de calibrul 57 mm din opriri scurte, tragere desfășurată contracronometru de toți cei peste 200 de militari care, la final, au raportat: “Țintă prinsă!”.

“Tragerile reale s-au executat atât prin ochire directă, cât și în regim radiodirijat, cu CRT, iar evaluarea echipelor de luptă s-a executat după criterii cuprinse în manualele de evaluare ale NATO.”, declară MARIAN OANĂ, directorul exercițiului

“Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană a asigurat atât partea administrativă, câr și partea de evaluare a tragerilor. Am asigurat țintele, pe care le-am pus la dispoziția trăgătorilor, am asigurat sălile de instruire, dar și baza materială pregătitoare desfășurării tragerilor cu artileria antiaeriană.”, declară VIOREL BITAN, comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”

Activitatea din Poligonul de Trageri Capu Midia se desfășoară cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a coronavirulului.

related posts

Leave a Comment