Home Actualitate Escală în portul Sinop din Turcia

Escală în portul Sinop din Turcia

by Romanov Alex
0 comment

După un marș de aproximativ 400 de mile marine, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a acostat în portul Sinop din Turcia, pentru refacerea capacității de luptă, în vederea desfășurării următoarelor misiuni planificate în bazinul Mării Negre.

Încă de la plecare din portul militar Constanța, marinarii militari români au executat, alături de partenerii străini, activități de instruire pe linie de comunicații, de reaprovizionare pe mare, de menținerea vitalității, precum și o serie de manevre navale. În tot acest timp, echipajul navei a dat dovadă de un nivel ridicat de pregătire și profesionalism, activitățile fiind desfășurate în condiții de siguranță.

Escala dragorului maritim românesc în portul Sinop a coincis cu sărbătoarea musulmană Kurban Bayram, cel mai mare eveniment religios din calendarul Islamic. Cu ocazia acestei zile importate, la catargul navei românești a fost arborat marele pavoaz, pe timp de zi, și pavoazul electric, pe timp de noapte, acestea fiind utilizate numai într-un cadru solemn, cu prilejul zilelor importante și sărbătorilor oficiale ale statului în care se află nava.

Activitățile desfășurate de dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” contribuie la creșterea nivelului de interoperabilitate și coeziune între statele aliate și, de asemena, la creșterea nivelului de securitate în bazinul Mării Negre.

Echipajul dragorului maritim românesc este alcătuit din 72 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment