Home Actualitate Elevii se vaccinează

Elevii se vaccinează

by Antonia Mocanu
0 comment

Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța este școala unde s-au înscris cei mai mulți elevi pentru vaccinare: 50 în prima zi. În prealabil, ei au obținut acordul părinților.

Vaccinarea se desfășoară în cabinetele medicale școlare. Acolo se deplasează echipe medicale mobile trimise de Direcția de Sănătate Publică. Dacă într-un liceu, sunt puțini elevi care doresc să se vaccineze, aceștia sunt primiți la cea mai apropiată școală unde cererile sunt mai multe.

Vaccinarea elevilor din liceele constănțene  este abia la început. Ei se pot înscrie pe listele trimise la DSP. Până la această oră, 1.500 de elevi din 68 de licee constănțene au cerut să se imunizeze.

În județul Constanța sunt peste 22.000 de elevi de liceu și peste 7.000 de cadre didactice. Puțin peste 40% dintre profesori s-au vaccinat până acum însă cadrele didactice neimunizate încă, pot face asta acum odată cu elevii. Echipele medicale vin, oricum, cu doze în plus.

La sfârșitul acestei săptămâni, pe 23 mai, de Ziua Constanței, într-un autobuz supraetajat va fi amplasat un cabinet medical unde elevii de liceu sunt așteptați la vaccinare.   

related posts

Leave a Comment