Home Actualitate Constanța spune NU hepatitei C

Constanța spune NU hepatitei C

by Florentina Lup
0 comment

Vineri, 9 aprilie, a fost lansată campania „Constanța spune NU hepatitei C”, un proiect de cercetare, conștientizare și testare gratuită pentru depistarea virusului hepatitic C, derulat de Clinica de Gastroenterolgie a SCJU Constanța, sub coordonarea prof. univ. dr. Eugen Dumitru, cadru didactic al Facultății de Medicină a UOC.

„Vom promova controlul prin teste rapide de diagnostic care vor fi distribuite gratuit, împreună cu consumabilele și materialele de protecție necesare, cabinetelor medicale din unitățile industriale, parte din proiect, și în cabinetele medicilor de familie, împreună cu materialele educaționale și informative, despre modalitățile de transmitere a virusului hepatitic C, riscurile nediagnosticării și netratării la timp a persoanelor infectate cu acest virus.”, a declarat prof. univ. dr. Eugen Dumitru, şeful Clinicii de Gastroenterologie.

În cadrul proiectului, persoanele depistate pozitiv la infecția cu virusul hepatitic C (VHC) vor beneficia de consiliere şi îndrumare către medicii specialiști din cadrul clinicii de specialitate a SCJU Constanța, pentru a continua investigațiile  și a stabili oportunitatea includerii în tratament.

Până la finalul lunii iunie 2021, vor fi testate 5000 persoane, cu vârsta peste 18 ani, care prezintă factori de risc pentru infecția cu virusul hepatic C, angajați ai unităților industriale din Portul Constanța și persoane din comunitățile rurale din județul Constanța (comunele Cogealac, Mereni, Bărăganu, Negru-Vodă). Testările din mediul rural se vor face prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.

Sursa: Universitatea Ovidius Constanța

related posts

Leave a Comment