Home Actualitate Constanţa primeşte astăzi alte 9.360 de doze de vaccin

Constanţa primeşte astăzi alte 9.360 de doze de vaccin

by Crina Matei
0 comment

Astăzi soseşte la Constanţa a 6-a tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech. Din totalul de 92.430 de doze, judeţului nostru îi revin 9.360 de flacoane.

Vaccinurile au venit pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara iar transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Dozele vor fi distribuite astfel: 

– Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 35.100 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.530 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 9.360 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.

Următoarea tranşă de vaccin ar urma să fie adusă în România marţi, 26 ianuarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie şi va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat că noi linii de vaccinare la nivelul județului Constanța se vor deschide pe 8 februarie, odată cu stocurile de vaccinuri ce vor fi alocate. Astfel, la acest moment sunt gata centrele de vaccinare de la Cogealac, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Eforie. Cele din Băneasa și Negru Vodă vor fi gata săptămâna viitoare. De asemenea, este aproape gata și centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional, a mai declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

related posts

Leave a Comment