Home Actualitate Chiriașii din cartierul Henri Coandă, verificați cu mascații!

Chiriașii din cartierul Henri Coandă, verificați cu mascații!

by Antonia Mocanu
0 comment

Acțiune cu mascații în Campusul social Henri Coandă din Constanța. Aproximativ 200 de forțe de ordine au verificat mai multe blocuri, în care locuiesc aproximativ 1.000 de persoane. De asemenea, au fost controlate și zeci de autoturisme găsite parcate în fața blocurilor. Cum era de așteptat, au fost depistate mai multe persoane care locuiau în campusul social fără forme legale, iar sancțiunile nu au întârziat să apară.

În ultima perioadă, autoritățile au intensificat controalele în Campusul social Henri Coandă. Așa se face că, reprezentanți ai Regiei Autonome de Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, însoțiți de polițiști de la Poliția municipiului Constanța, dar și de luptători mascați de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi și Gruparea Mobilă „Tomis“, cât și polițiști locali au descins în campusul social. Aproximativ 200 de forțe de ordine au verificat 10 blocuri de locuințe sociale, respectiv 1.438 de spații locative, în care locuiesc peste 1.000 de persoane. De asemenea, au fost controlate și 20 de autoturisme găsite parcate în fața blocurilor. Acțiunea de amploare a vizat identificarea persoanelor căutate în baza unor mandate, cele care locuiesc fără forme legale, precum și în vederea prevenirii și combaterii infracționalității stradale și a faptelor antisociale.

Cum era de așteptat, au fost depistate mai multe persoane care locuiau în campusul social fără forme legale. Reprezentanții IPJ Constanța au informat că au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, din care 17 pentru persoane care locuiau fără forme legale, iar două sancțiuni la Legea 55/2020, în valoare de 1.475 de lei. Persoanelor certate cu legea li se vor rezilia contractele de închiriere. Acțiuni de acest gen vor continua și în perioada următoare la locuințele pe care RAEDPP Constanța le are în administrare.

related posts

Leave a Comment