Home Social Anisie (Ministerul Educației): „Evaluările naționale și bacalaureatul, probabil, în luna IULIE! Examenele NU vor cuprinde materia din semestrul 2”

Anisie (Ministerul Educației): „Evaluările naționale și bacalaureatul, probabil, în luna IULIE! Examenele NU vor cuprinde materia din semestrul 2”

by tomisnews
0 comment

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a organizat, marți, o conferință de presă pentru a transmite informațiile referitoare la situația cursurilor școlare și a examenelor naționale. Potrivit ministrului, reluarea cursurilor va avea loc după încetarea stării de urgență, însă în ceea ce privește evaluarea națională și examenul de bacalaureat s-a decis ca acestea să acopere doar materia studiată în primul semestru al anului școlar. De asemenea, subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar în baza a ceea ce s-a studiat până la 11 martie a.c.

„În această perioadă, ministerul a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice, cu inspectoratele școlare. Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că, la acest moment, mai există comunități în care accesul la tehnologie este dificil. Astfel, am realizat un parteneriat cu televiziunea publică. Am început să asigurăm tablete pentru elevii din comunitățile defavorizate. Demersurile ministerului nu se vor opri aici. Totodată, în acest timp, am urmărit cu atenție ce se întâmplă în celelalte state europene și am fost în legătură cu toți miniștrii din statele europene. În ultima perioadă, am avut consultări cu partenerii ministerului (asociațiile de elevi, studenți, profesori și părinți – n.r.), cu care am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizării cu succes a anului școlar și universitar. Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcția pandemiei de coronavirus din România, precum și de măsurile comunicate de CNSSU. (…) În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale evaluărilor naționale și bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform comunicărilor CNSSU, am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările examenelor naționale și pentru bacalaureat, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și VI-a, dar și olimpiadele și concursurile școlare. Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele de pe semestrul II vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la 11 martie 2020. Calendarele pentru înscrierea în clasele pregătitoare, grădiniță, mobilitatea personalului didactic, vor fi decalade. De asemenea, vom elabora și cadrul normativ privind activitățile suport, fie în regim online, fie prin alte mijloace de comunicare. În privința învățământului universitar, activitățile se vor desfășura online, cu excepția celor ce necesită laborator sau proiect. Admiterea la ciclul de licență se va organiza după susținerea examenului național de bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat – după susținerea examenului de licență sau disertație. Toate măsurile luate de comun acord cu partenerii educaționali pot suferi modificări, în funcție de hotărârile CNSSU. În această perioadă, trebuie să ne exersăm una din cele mai importante virtuți: răbdarea. Să avem răbdarea să rămânem în casă, pentru sănătatea noastră și a celor din jur și să continuăm activitățile de învățare de acasă”, a spus ministrul Monica Anisie.

related posts

Leave a Comment