Home Social Pește în loc de miel, de Paște

Pește în loc de miel, de Paște

by Crina Matei
0 comment

Pandemia de Covid ar putea să ne lase fără mile pe masa de Paște. Restricţiile impuse de starea de urgenţă îi împiedică pe oameni să facă deplasări pe distanţe mai mari, iar în acest caz crescătorii de animale se văd în imposibilitatea de a-și mai vinde marfa. Constănțenii însă nu par să  fie speriați. Peștele ar putea să ia locul mielului pe masa de sărbători.

Hamsia și scrumbia sunt doar câteva dintre speciile care se găsesc din belșug în Marea Neagră. Iar din carnea de pește se pot face tot felul de preparate care pot înlocui cu success tradiționala friptură sau drobul de miel.

Din năvoadele pescarilor, peștele trece prin mâinile angajaților din cherhanale, care îl taie, îl filetează și îl pregătesc fie pentru  tradiționala sarmură, fie pentru al frige pe plită, alături de legume cu care face pereche perfectă.

Iar vestea bună este că pentru toate aceste preparate, gospodinele nici nu trebuie să muncească prea mult. Este nevoie doar de un telefon,iar produsele ajung la ele acasă. Restaurantele cu specific pescăresc s-au adaptat situației și livrează preparatele direct la domiciliu.

Autoritățile promit totuși că mielul nu va lipsi de pe masa de Paște. Vor fi însă respectate cu strictețe reglementările privind sănătatea şi igiena, toate produsele vor fi controlate sanitar-veterinar, iar acolo unde se va putea, carnea va fi dusă prin comenzi la oameni acasă. Transporturile vor fi făcute pe distanţe mici, în jurul fermelor respective şi cu sacrificări controlate de către medicii veterinari.

related posts

Leave a Comment