Home Social Noi piste destinate bicicletelor, în municipiul Constanța

Noi piste destinate bicicletelor, în municipiul Constanța

by Romanov Alex
0 comment

Continuă lucrările de amenajare a pistelor pentru biciclete, în Constanța. În această săptămână s-a turnat primul strat de asfalt pe calea de rulare pentru bicicliști de pe bulevardul Mamaia, zona Capitol.

În municipiul de la malul mării se lucrează de zor, zilele acestea, pentru amenajarea noilor piste destinate bicicliștilor.

“Se execută ample lucrări de reabilitare în intersecția de la Capitol. A început turnarea primului strat de asfalt pe pista de biciclete, iar pavimentul pe trotuare este realizat integral. În paralel se fac lucrări pentru schimbarea cablurilor pentru viitoarele semafoare ce vor fi montate în această intersecție, vorbim despre niște semafoare cu led, mult mai vizibile. Această intersecție din zona Capitol este un punct nodal foarte important în ceea ce privește pistele pentru biciclete. Practic se leagă zona istorică de centrul orașului. Avem în vedere continuarea pistei de biciclete de pe bulevardul Mamaia până în zona Delfinariu.”, declară Daniel Vlăescu, șef serviciu tehnic S.C Confort Urban

Pe bulevardul Tomis se lucrează la căile de rulare pentru biciclete pe porțiunea cuprinsă între strada Poporului și intersecția cu bulevardul Mamaia. La intersecția cu strada Nicolae Iorga, sensul de mers spre strada Poporului, pista pentru biciclete va ocoli parcul, pe strada Mircea cel Bătrân și va reveni pe bulevardul Tomis acolo unde permite trotuarul.

“În această zonă trotuarul este foarte îngust și avem o serie de obstacole așa că a fost nevoie de o deviere prin spatele parcului, pe strada Mircea cel Bătrân astfel încât să amenajăm o zonă de siguranță pentru pietoni și pentru bicicliști.”, completează Daniel Vlăescu, șef serviciu tehnic S.C Confort Urban

De altfel, bulevardele Tomis și Mamaia se află în plin proces de reabilitare pentru ca toți locuitorii orașului să se bucure de trotuare și străzi moderne,benzi unice pentru transportul în comun, piste de biciclete și mult spațiu verde.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment