Home Sănătate Scade numărul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19, la Spitalul Mangalia

Scade numărul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19, la Spitalul Mangalia

by Romanov Alex
0 comment

La Spitalul Municipal Mangalia se înregistrează o reducere a numărului de pacienţi infectaţi cu coronavirus, după debutul campaniei de vaccinare. Reprezentanţii instituţiei au declarat că, faţă de perioada ultimului trimestru din anul trecut, în primele luni ale anului în curs, rata incidenţei cazurilor de Covid-19 a scăzut aproape la jumătate.

“Constatăm cu bucurie şi încredere că procesul de vaccinare are beneficii atât pentru cadrele medicale, cât şi pentru populaţie. De când a început campania de vaccinare în rândul cadrelor medicale din localitatea noastră, am constatat o scădere semnificativă a numărului de cazuri. La nivelul unităţii sanitare din Mangalia, se înregistrează o diminuare a numărului pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19. Dacă în ultimele luni ale anului trecut aveam toate cele 120 de paturi ocupate cu pacienţi bolnavi de COVID-19, în prezent avem 60-70 de paturi ocupate.”, declară ALINA DAN, manager Spitalul Municipal Mangalia

De asemenea, manager-ul unității a subliniat că dotarea secţiei de Terapie Intensivă cu ventilatoare este de un real folos pacienţilor aflaţi în stare critică sau gravă.

sursa foto: mangalia.ro

related posts

Leave a Comment