Home Sănătate Metodă inedită de depistare a autismului

Metodă inedită de depistare a autismului

by Antonia Mocanu
0 comment

Autismul este o afecţiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei. Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continua a numărului acestora. Poate fi autismul depistat de medicul oftalmolog ? Un nou studiu realizat la Universitatea din Washington indică că acest lucru este posibil!

Cercetătorii de la Medical Daily spun că testul constă în expunerea ochilor la lumină pentru patru secunde, apoi urmărirea timpului în care se micşorează pupila. Acest test poate fi echivalent cu o evaluare psihologică.

Diagnosticul unui copil bolnav de autism nu poate fi identificat până când acesta nu împlineşte 2 sau 3 ani. Astfel, se pierde un timp important în care un copil ar putea beneficia de terapie.

În condiţiile date, o echipă de cercetători condusă de Georgina Lynch, a efectuat acest studiu pe 24 copii cu varstă cuprinsă între 10-17 ani şi s-a constatat ca jumătate din ei erau diagnosticaţi cu autism. Ştiind faptul că ochii persoanelor bolnave de autism sunt mai sensibili la lumină, subiecţilor cu autism li s-au micşorat pupilele mult mai greu decât celorlalţi.

În continuare, studiul se află în cadrul unor experimente, iar dacă acesta va fi validat, va putea deveni un mod mai facil de diagnosticare a persoanelor bolnave de autism.

Sursa foto: digi24.ro

related posts

Leave a Comment