Home Sănătate Lecție de alimentație sănătoasă pentru elevii constănțeni

Lecție de alimentație sănătoasă pentru elevii constănțeni

by PĂUN IONELIA
0 comment

Elevii unei școli din Constanța au aflat de la medici importanța unei alimentații sănătoase, ce, cum și cât să mănânce, beneficiile vitaminelor și mineralelor din alimente, dar și cât de important este sportul în viața noastră. Activitatea a venit să marcheze data de 7 aprilie, când este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății. Anul acesta, Ziua Mondiala a Sanatatii este dedicata sanatatii planetei noastre.

Preț de câteva minute, elevii Școlii Gimnaziale “Jean Bart” din Constanța au avut parte de o lecție de alimentație sănătoasă pusă la punct chiar de medicii unității de învățământ, în cadrul proiectului “Acum pentru Sănătate”, implementat de Direcția Generală de Asistență Socială, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean. Adolescenții sunt un grup țință, mai ales că statisticile ne arată că tot mai mulți tineri sunt supraponderali, ori suferă de obezitate. Andrei recunoaște că nu are o alimentație potrivită vârstei lui și că este atras de gustul mai bun dar nesănătos al alimentelor tip fast food.

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că un astfel de comportament în rândul tinerilor duce la situația în care vom avea pe viitor adulți cu probleme de sănătate grave.

Sunt și tineri care înțeleg importanța unei alimentații sănătoase și fac din asta un stil de viață.

Ziua Mondiala a Sanatatii celebrată pe 7 aprilie, aboordeaza in fiecare an cate un subiect de importanta majora ce afecteaza sanatatea globala. Anul acesta, Ziua Mondiala a Sanatatii este dedicata sanatatii planetei noastre.

related posts

Leave a Comment