Home Actualitate Sute de sancțiuni contravenționale, aplicate de jandarmi, pe litoral

Sute de sancțiuni contravenționale, aplicate de jandarmi, pe litoral

by Romanov Alex
0 comment

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în ultima săptămână, acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

Pe timpul misiunilor executate, au fost aplicate 260 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 67000 lei pentru următoarele fapte: desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale, intrarea cu autoturimul pe plajă, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatat şi 2 fapte de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute.

În cursul zilei de ieri, 02 august, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa  au depistat o persoană care oferea spre comercializare mai multe parfumuri şi perechi de ochelari ,,la preţ avantajos”, pe plaja din staţiunea  Eforie. 

Bărbatul în cauză nu avea documente de provenienţă a bunurilor respective, acestea fiind inscripţionate cu numele unor mărci de renume.

Existând  suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute, jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare conform prevederilor Codului de Procedură Penală şi l-au transmis împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării, structurilor de poliție pentru continuarea cercetărilor.

sursa foto: IJJ Constanța

related posts

Leave a Comment