Home Actualitate Modificări pentru alegeri

Modificări pentru alegeri

by Antonia Mocanu
0 comment

La sfârșitul lunii ianuarie, Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat și lansat în dezbatere publică două proiecte de hotărâre ale Guvernului referitoare la alegerile locale din acest an.

Primul se referă la stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale, în timp ce al doilea proiect face referire la  stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale din anul 2020.

Primul proiect vizează modul de constituire și organizare a comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale, enumerarea atribuțiilor care revin în sarcina fiecărei instituții implicate, dar și reguli privind predarea și păstrarea materialelor întrebuițate în procesul electoral.

Al doilea proiect propune stabilirea categoriilor principale de cheltuieli necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale, cât și cuantumul indemnizațiilor pentru activitatea membrilor birourilor electorale și a personalului auxiliar care participă la executarea operațiunilor generate de activitatea birourilor electorale constituite pentru alegerile locale.

Proiectele de acte normative au fost publicate pe site-ul www.roaep.ro și pot fi consultate la secțiunea Legislație electorală, transparență decizională. De asemenea observațiile și propunerile pot fi transmise până la data de 9 februarie.  

Sursa foto: rfi.ro

related posts

Leave a Comment