Home Actualitate Alpin Film Festival revine în perioada 24 februarie – 1 martie la Brașov, Bușteni și Predeal

Alpin Film Festival revine în perioada 24 februarie – 1 martie la Brașov, Bușteni și Predeal

by Florentina Lup
0 comment

Unicul eveniment din România dedicat culturii și educației montane, va debuta cu o proiecție de gală a documentarului Superhombre (regia Mircea Gherase şi Lucian Mircu), despre cunoscutul alpinist timişorean Horia Colibăşanu, ce va avea loc marți, 25 februarie, de la ora 19:00. Începând din acest an, festivalul face parte din IAMF – International Alliance for Mountain Film, prestigioasa asociație mondială ce reunește 27 de evenimente cinematografice din 20 de țări, de pe 5 continente.

Despre film
Patru ani a durat realizarea filmului documentar semnat de Mircea Gherase și Lucian Mircu. Îmbinând peste 100 de ore de filmări, material de arhivă și imagini în premieră din locuri puțin umblate de om, Superhombre îl surprinde pe Horia Colibășanu în cele trei ipostaze ale sale: dentist, tată a doi copii și alpinist în Himalaya.

Gestul solidar și riscant de a nu-și abandona camaradul bolnav la 7400 metri pe Annapurna, pe alpinistul basc Iñaki Ochoa, a impresionat Spania și comunitatea alpiniștilor din lumea întreagă. În ciuda tragicului incident, Horia Colibășanu a continuat să se cațere în pur stil alpin, așa cum făcea Iñaki, fără oxigen suplimentar.

În primăvara lui 2017, sportivul de 40 de ani începe o nouă expediție pe Everest, după două tentative ratate. Pentru prima oară, el încearcă o ascensiune solo.

Superhombre este o poveste despre căutarea libertății într-o lume în care timpul e tot mai scurt. Pentru Horia și colegii lui, Himalaya e unul din ultimele locuri de pe planetă unde mai poți trăi neprevăzutul, aventura autentică.

Accesul la gala de deschidere AFF este liber, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații puteți găsi pe www.alpinfilmfestival.ro.

related posts

Leave a Comment