Home Editorii noștri îți recomandă Zumba pe plajă, la Eforie

Zumba pe plajă, la Eforie

by Crina Matei
0 comment

La Eforie distracţia continuă şi în septembrie. Şi nu ţine cont de vreme. Deşi soarele şi-a făcut cu greu apariţia în acest weekend iar vântul a bătut mai tot timpul, turiştii au găsit repede cu ce să înlocuiască statul pe şezlong.

Un instructor i-a scos la dans direct pe nisip şi vreme de câteva minute bune, oamenii de pe plajă au repetat mişcările la unison. S-au respectat şi regulile de distanţare fizică.

A fost veselie mare pe plaja din Eforie, în ciuda vremii destul de capricioase. În acest weekend litoralul a fost sub avertizare de cod galben de vânt şi vreme rea, însă asta nu i-a impiedicat pe turişti să se simtă bine. Iar când razele soarelui şi-au făcut apariţia, au ieşit şi ei pe plajă. Au avut parte de o supriză. Un instructor de dans i-a invitat la o repriză de zumba direct pe nisip. Astfel că mai mult decât dans, oamenii au făcut mişcare.

Turist: “Mi se pare un lucru benefic când soarele nu ne ajută. Ne dă energia de care avem nevoie tuturor. “

Turist: “Nu le am cu dansul dar am încercat să ţin pasul. Foarte bine că sportul înseamnă sănătate şi avem nevoie de sănătate şi din păcate vremea nu ţine cu noi dar ne încălzim altfel.”

Turist: “Genial să facem mişcare să ardem din mâncarea pe care am mâncat- o. e formidabil chiar dacă vremea nu ţine cu noi. ”

Cel care le-a ghidat paşii este nimeni altul decat Iuri Brais, campion mondial, singurul moldovean care a făcut parte din lotul sovietic la dansuri sportive. Din 2002 s-a mutat la Constanţa, şi-a deschis o şcoală de dansuri iar în timpul liber oferă lecţii de zumba gratuite pe plajă turiştilor aflaţi în vacanţă.

Iuri Brais, instructor de zumba: ” Fac ce îmi place foarte mult. Transmit că este importantă mişcarea. Pentru imunitate este foarte bună mişcarea, trebuie să facem mişcare în loc de mic dejun, prânz şi cină.”

Pe tot parcursul şedinţei de zumba turiştii au respectat regulile şi-au păstrat distanţa fizică. Eforie a fost şi anul acesta destinaţia preferată a turiştilor familişti. Gradul de ocupare a fost de peste 90 la sută mai tot timpul iar plajele au fost sufocate de turişti. Puţini au fost cei care au mai ţinut cont de regulile de distanţare fizică şi mai mulţi agenţi economici din staţiune inclusiv operatori de plajă au fost sancţionaţi pe parcursul sezonului estival.

related posts

Leave a Comment