Home Actualitate Zeci de sesizări în atenţia ITM

Zeci de sesizări în atenţia ITM

by Crina Matei
0 comment

La Inspectoratul Teritorial de Muncă s-au înregistrat un număr de peste 84 de sesizări şi 16 plângeri privind încetarea contractelor de muncă în mod abuziv.

Peste 1 milion de contracte de muncă au fost suspendate de la declanşarea stării de urgenţă. Dintre acestea peste 300.000 de contracte de muncă suspendate au fost din industria prelucratoare, peste 100.000 de contracte din comerţ iar 100.00 din industria hotelurilor şi restaurantelor.

La Constanţa, Inspectoratul Teritorial de Muncă a înregistrat în ultima perioadă un număr de 84 de sesizări şi 16 plângeri privind încetarea contractelor de muncă în mod abuziv.

Odată invocată forţa majoră, angajatorul poate notifica suspendarea contractului individual de muncă ceea ce presupune pentru salariat că nu va munci şi nici nu va fi plătit. Suspendarea durează pe întreaga perioadă a forţei majore.  Şi asta nu e tot. O parte din angajaţi se tem că va fi nevoie să se reprofileze în perioada următoare.

Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România și coordonator al Coaliției pentru Dezvoltarea României, Florin Pogonaru, atrage atenția că, în timp ce mediul privat a fost lovit din plin de efectele pandemiei de coronavirus, sectorul de stat rămâne deocamdată de neatins, iar măsurile urgente pe care ar trebui să le ia Guvernul e obligatoriu să vizeze și acest sector.

related posts

Leave a Comment