Home Editorii noștri îți recomandă Virtuoși muzical și online

Virtuoși muzical și online

by Crina Matei
0 comment

Elevii Colegiului Național de Arte Regina Maria fac performanță chiar și pe pandemie. Aceștia au obținut numeroase premii la diferite secțiuni în cadrul primului festival de pian online, desfășurat în luna aprilie. Premiile sunt cu atât mai valoroase, deoarece varianta online a unui concurs presupune schimbări față de alte concursuri organizate, care se referă atât  la modalitatea de desfășurare si de receptare, cât și la repertoriu, la minutaje și jurizare.

Fundația Culturală „PRO PIANO-ROMÂNIA”, în parteneriat cu Institutul Internațional de Arte și Editura Muzicală Grafoart, a organizat primul festival de pian online, în perioada 14-15 aprilie 2020.

Elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” au obținut numeroase premii la diferite secțiuni, printre care amintim premiul special pentru realizare tehnică, premiul special pentru virtuozitate și interpretare a unei piese românești, premiul special pentru interpretarea unei piese din repertoriul classic, premiul special pentru muzicalitate, premiul de excelență, premiul special pentru muzicalitate. Micuții pianiști au fost îndrumați de Adela Stoica și Inga Dășanu, profesori coordonatori.

Marele premiu al concursului a fost câștigat de Irisa Filip, elevă în clasa a VI-a. De amintit și apreciat sunt și premiile de la INTERNATIONAL REMOTE ONLINE COMPETITION YOUNG PIANISTS, desfășurat în luna mai, la care, din 200 de concurenti la categoria a II–a, elevele Rusu Irina Ana Maria și Neamțu Diana Maria au obținut două premii I. Varianta online a concursurilor de pian presupune schimbări față de alte competiții organizate, care se referă atât la modalitatea de desfășurare si de receptare, cât și la repertoriu, la minutaje și jurizare.

Neschimbate au rămas atât deschiderea națională și internațională pentru participanții concursului, precum și structurarea concursului pe secțiuni și categorii, în funcție de anul de naștere.

related posts

Leave a Comment