Home Editorii noștri îți recomandă Transportul elevilor, omis din nou în proiectul rectificării bugetare, transmit reprezentanții Asocieției Elevilor Constanța

Transportul elevilor, omis din nou în proiectul rectificării bugetare, transmit reprezentanții Asocieției Elevilor Constanța

by PĂUN IONELIA
0 comment

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită Guvernului să acorde mai multă importanță bugetului pentru educație și să nu neglijeze transportul elevilor!

Transportul elevilor a fost un subiect adesea abordat de-a lungul anilor și este în continuare una dintre problemele sistemului educațional. Accesul elevilor la educație nu este o glumă, însă este tratat ca una. Lipsa de interes acordată acestui subiect este unul dintre motivele pentru care sute de elevi nu pot ajunge la școală, fiindu-le luat dreptul la educație.

Pentru ca elevii să poata beneficia de transport gratuit, este necesar să fie asigurate anumite sume din bugetul de stat. Totuși, legea a fost încălcată timp de 2 ani, Guvernul refuzând să asigure aceste sume. În acest context, consiliile județene din țară refuză să asigure gratuitatea elevilor navetiști. La nivelul proiectului de rectificare bugetară aceste sume sunt din nou omise.

Abandonul școlar este constant în creștere, însă Guvernul refuză să ia măsuri în acest sens. În acest context, elevii navetiști ce provin dintr-o familie fără posibilități materiale sunt lăsați de izbeliște de către stat, ajungând în imposibilitatea de a ajunge la școală.

Batjocura Guvernului în legătură cu transportul gratuit al elevilor vine la un an după adoptarea OUG 50/2021, ordonanță prin care a fost blocată asigurarea gratuității elevilor navetiști. Solicităm Guvernului să acorde sumele necesare transportului gratuit al elevilor prin rectificarea bugetară!

related posts

Leave a Comment