Home Actualitate THE TIME IS NOW, un experiment inedit la Combinatul Fondului Plastic, din Bucureşti

THE TIME IS NOW, un experiment inedit la Combinatul Fondului Plastic, din Bucureşti

by Florentina Lup
0 comment

Într-o hală readusă la viaţă, revitalizată pentru cultura şi comunitatea artistică a Bucureştiului, în jurul Caietelor de Bune Practici Constructive pentru zonele istorice ale Capitalei – Catalog Bucureşti, ARCEN invită bucureştenii, pe 7 februarie 2020, de la ora 19:30, la un experiment artistic, dedicat imperativului momentului: refuzul de a abandona Bucureştiul în resemnare.

Evenimentul se va desfăşura la Galeria SENAT/ Combinatul Fondului Plastic (str Băiculeşti nr. 29). Vor fi patru ore de dans contemporan, poezie şi muzică, într-o desfăşurare menită să pună în valoare Caietele de Bune Practici Constructive pentru zonele istorice ale Capitalei – Catalog Bucureşti, prezentate în cadrul unei instalaţii concepute de arhitectul Mircea Barac, care va asigura şi proiecţiile video.

,,Dacă nu acţionăm acum, va fi prea târziu pentru viaţa noastră şi pentru cultura şi identitatea Bucureştiului. Al doisprezecelea ceas este momentul în care nu trebuie să ne abandonăm în resemnare. THE TIME IS NOW e despre timpul potrivit pentru curaj, pentru acţiune, pentru solidaritate. E timpul să ne regăsim stima de sine şi să trezim Bucureştiul la viaţă. THE TIME IS NOW este o celebrare a curajului de a acţiona pentru viitorul Bucureştiului”, a declarat Edmond Niculuşcă, preşedinte ARCEN.

Experimentul adună patru poeme coregrafice susţinute de dansatoarea şi coregrafa Oana Mureşan, în lectura lui Edmond Niculuşcă şi alte patru experimente muzicale ale grupului Sentiment care va compune, cu ajutorul sintetizatoarelor, muzică analog, într-un dialog permanent cu dansul şi poezia contemporană.

Sursa: arcen.info

related posts

Leave a Comment