Home Editorii noștri îți recomandă Tehnică modernă la ISU Dobrogea

Tehnică modernă la ISU Dobrogea

by PĂUN IONELIA
0 comment

Tehnică de intervenție de ultimă generație, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“. Două autoplatforme de intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru transport personal și victime multiple au ajuns la Constanța și vor putea fi folosite pentru salvarea de vieți omenești. Tehnica nouă a fost achiziționată cu fonduri europene, în cadrul protrectului „Viziune 2020“.

Cele două autoplatforme de intervenție și salvare de la înălțime și autospeciala pentru transport personal și victime multiple completează tehnica disponibilă în prezent și vin în sprijinul salvatorilor pentru desfășurarea intervențiilor specifice.

„Această autoplatformă de intervenție și salvare de la înălțime este de ultimă generație. Ne ușurează foarte mult intervențiile pentru că, datorită brațului mobil, o putem manevra în mai multe poziții și o putem folosi la mai multe tipuri de intervenții. Spre exemplu, putem ajunge cu ea chiar și după coama unei clădiri pentru stingere incendii ori salvare de persoane, sau o putem folosi pentru salvare din apă – putem să o coborâm în albia unui rău, după un dig pentru a prelua scafandrii în nacelă, spre exemplu, ori eventualele victime“, a declarat sg.maj. Andrei Florin, conducător autospeciale ISU „Dobrogea“.

Astfel, cele două autoplatforme pot urca până la 45 de metri înălțime dar pot și coborî până la 8,2 metri pentru a salva persoane din apă sau persoane captive sub nivelul solului. Tunul de apă are o capacitate de 3.800 litri pe minut. Brațele hidraulice ale celor două autoplatforme sunt manevrate digital și nu au limită de rotire, iar, în interiorul cabinelor, există, de asemenea, multiple comenzi digitale care ajută la derularea mai rapidă a operațiunilor de salvare.

Autospeciala pentru transport personal și victime multiple are o capacitate de 11 locuri. Aceasta poate transporta atât salvatori la locul unei intervenții de amploare, cât și victime, ori echipamente medicale și para-medicale. În diferite situații de urgență, ATPVM-ul poate transporta doi paramedici și nouă pacenți de cod verde – pe scaune. În funcție de starea victimelor, scaunele se întind și se transformă în tărgi, ceea ce înseamnă că poate să transporte până la patru pacienți cu potențial de agravare a stării de sănătate și doi în poziție șezând, fie doi pacienți ale căror funcții vitale sunt în pericol, având în dotare două sisteme de monitorizare a funcțiilor vitale sau un pacient pe pat de spital.

Cele două autospeciale de salvare de la înălțime tip platformă și autospeciala pentru transport personal și victime multiple sunt achiziționate cu fonduri europene, prin Programul Operțional Infrastructură Mare – Proiectului „Viziune 2020“ derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

related posts

Leave a Comment