Home Editorii noștri îți recomandă Suspendarea activității și 100.000 lei amendă pentru o societate de dezmembrări, din Portul Constanța

Suspendarea activității și 100.000 lei amendă pentru o societate de dezmembrări, din Portul Constanța

by PĂUN IONELIA
0 comment

Comisarii Garzii Nationale de Mediu Constanta au realizat un control in Portul Constanta, danele 89-90, unde au constatat ca o societate comerciala desfasoara activitate de dezmembrare a unei barje, fara sa detina autorizatie de mediu.  

Totodata, s-a constatat ca deseurile rezultate din taierea/dezmembrarea navei nu sunt colectate pe tipuri, in recipienti adecvati si in spatii special amenajate pentru stocarea deseurilor, in conditii care sa garanteze reducerea riscului de poluare a mediului. Deseurile nepericuloase (metalice) sunt amestecate cu deseurile periculoase (izolatie din fibra de sticla, azbest), iar starea de salubrizare pe platforma portuara este deficitara. 

Au fost aplicate doua amenzi in valoare totala de 100.000 lei si o sanctiune complementara de suspendare a activitatii, in conformitate cu prevederile OUG 195/2005 privind protectia mediului si OUG 92/2021 privind regimul deseurilor.

De asemenea, s-au stabilit masuri pentru rezolvarea neconformitatilor constatate cu ocazia controlului.

related posts

Leave a Comment