Home Actualitate Spitalul Mangalia va fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală pentru patologii complexe non-Covid

Spitalul Mangalia va fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală pentru patologii complexe non-Covid

by Florentina Lup
0 comment

La Spitalul Municipal Mangalia se vor achiziţiona echipamente şi aparatură medicală, necesare în această perioadă de criză epidemiologică. Recent, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, primăria a alocat spitalului aproximativ 2 milioane de lei pentru achiziţia echipamentelor de protecţie, dar şi pentru aparatură medicală de strictă necesitate.

Astfel, fondurile vor fi destinate dotării spitalului cu mai multe echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, dar şi pentru cumpărarea unor echipamente medicale indispensabile, în contextul pandemiei de coronavirus.

Reprezentanţii instituţiei spitaliceşti spun că se va investi mai mult în aparatură medicală, precum: ventilatoare, nebulizatoare, injectomate, monitor funcţii vitale, concentrator de oxigen, defibrilator, etc.
În prezent, unitatea medicală din Mangalia este spital suport pentru alte patologii, non-Covid, şi vine în sprijinul marilor spitale din judeţul Constanţa, ca urmare a înmulţirii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

Astfel, s-a luat decizia ca Spitalul Municipal Mangalia să vină în sprijinul pacienţilor non-Covid, care sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa sau chiar la alte spitale din judeţ. În unitatea sanitară, s-a degajat o secţie pentru preluarea cazurilor care ajung la Mangalia pentru a fi tratate de alte afecţiuni.

related posts

Leave a Comment