Home Editorii noștri îți recomandă Salvator din pasiune! 30 de tineri voluntari s-au alăturat echipajelor de salvatori ale ISU Dobrogea

Salvator din pasiune! 30 de tineri voluntari s-au alăturat echipajelor de salvatori ale ISU Dobrogea

by PĂUN IONELIA
0 comment

30 de tineri se alătură voluntarilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“, pentru a intra în programul național derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență încă din anul 2016, „Salvatori din Pasiune“. În perioada următoare, voluntarii vor participa la activități de practică, dar vor urma și cursuri de dezvoltare a competențelor în vederea integrării în echipajele de intervenție din cadrul subunităților operative.

Gabriela Peteu are 24 de ani și este elevă a Școlii Postliceale Sanitare din Medgidia. Dorește să devină asistent medical generalist, iar voluntariatul o va ajuta extrem de mult în cariera sa viitoare.

„Îmi place foarte mult munca în echipă, îmi place tot ceea ce ține de empatie, de transpunerea totală în pielea pacientului. Am mai făcut voluntariat doar în cadrul Spitalului Municipal Medgidia, pe Secția Boli Interne și este o provocare pentru mine să fiu voluntar în cadrul SMURD Salvator din pasiune“, a declarat Gabriela Peteu.

Elena Trifan a făcut deja practică la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Constanța iar suferința pacienților pe care i-a întâlnit acolo a marcat-o profund și a determinat-o să fie mai puternică și mai hotărâtă în alegerea de a deveni volunar.

 „M-a impresionat un copilaș de cinci ani care avea leucemie. M-am emoționat foarte tare și am ieșit din sală dar, apoi, am discutat cu medicul și cu domnișoarele asistente care mi-au spus că trebuie să fiu tare“, a declarat Elena Trifan.

„Am ales să fiu salvator din pasiune; îmi doream încă de mică, de când aveam vârsta de 4-5 ani. Eram fascinată de lumea medicală, de persoanele care sunt în domeniul medical și de lucrul în echipă“, a declarat Raluca Cristian.

Gabriela, Elena și Raluca sunt trei dintre cei 30 de tineri care au decis să se alăture echipajelor de salvatori ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, pentru a intra în programul național derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență „Salvatori din Pasiune“. Aceștia au finalizat cursul introductiv general de inițiere, fapt atestat prin înmânarea adeverințelor de absolvire de către ofițerii din comanda inspectoratului, împreună cu prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

 „Sunteți și suntem cei care pot schimba destine printr-o intervenție la timp, atunci când un risc se produce, printr-o intervenție profesionistă, prin cunoștințele pe care le acumulați, prin înțelegea mecanismului în baza căruia orice situație de urgență este gestionată. Faptul că ați ales acest drum, pentru mine, este îmbucurător”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Campania Salvator din pasiune, demarată în anul 2016, are scopul de a crea o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea problemelor cu care comunitatea se confruntă. În perioada următoare, voluntarii vor participa la activități de practică, dar vor urma și cursuri de dezvoltare a competențelor în vederea integrării în echipajele de intervenție din cadrul subunităților operative.

related posts

Leave a Comment