Home Editorii noștri îți recomandă Racordare gratuită la apă și canalizare

Racordare gratuită la apă și canalizare

by Crina Matei
0 comment

Românii cu venituri reduse care nu sunt racordați la rețelele publice de apă și canalizare vor fi branșați în mod gratuit. Ministerul Mediului anunță în premieră un proiect prin care fiecare gospodărie cu resurse financiare mici va primi cel mult două mii de euro pentru utilităţi. Banii nu vor distribuiţi cetăţenilor, ci direct companiilor care fac lucrările. 80 de mii de familii ar urma să beneficieze de acest program.

Programul Prima Conectare se adresează familiilor cu venituri mici, adică cele care au media veniturilor nete lunare sub salariul minim brut pe țară. Acestea vor fi racordate gratuit la sistemul de alimentare cu apă și canalizare.

Tanczos Barna, ministrul Mediului: Beneficiarul indirect este gospodăria, beneficiarul direct este compania care prestează serviciile de distribuire și conectare a apei.

Proiectul are fonduri de peste 800 de milioane de lei. Asta înseamnă branșarea a 80.000 de familii, potrivit calculelor făcute până acum de cei de la Ministerul Mediului.

Suma care va putea fi decontată de fiecare gospodărie în parte este de maximum două mii de euro. Banii nu vor ajunge la proprietarii caselor, ci la firmele care vor executa aceste lucrări de racordare.

Ghidul de finanțare va fi publicat în următoarea perioadă.

Emil Drăghici, președinte Asociația Comunelor din România: Indiferent cum i-am spune, este de mare actualitate. Unii, în sărăcia lor, n-au avut bani să facă acest racord.

Peste un sfert dintre români nu au apă curentă în casă, potrivit Institutului Național de Statistică.

related posts

Leave a Comment