Home Actualitate Primul caz de infectare cu coronavirus, la Cumpăna

Primul caz de infectare cu coronavirus, la Cumpăna

by Crina Matei
0 comment

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gîju, a anunţat că a fost înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus în localitate. „Din păcate, informaţiile pe care vi le transmit astăzi nu sunt deloc îmbucurătoare pentru noi toţi locuitorii comunei. Spun aceasta deoarece, dacă ieri, la ora 16.45, vă informam că avem pe teritoriul comunei 182 de persoane izolate la domiciliu, care fac parte din 61 de familii, astăzi, astăzi, la ora 12, avem un număr de 208 persoane izolate, din 72 de familii, familii care locuiesc pe 41 de străzi ale comunei Cumpăna. Însă nu doar cifrele acestea sunt alarmante. Pentru noi, comuna Cumpăna, alarmant este faptul că aseară, la ora 20, am primit informaţia de la Direcţia de Sanepid, că avem o femeie, locuitoare a comunei noastre, testată pozitiv. Din păcate, acea femeie a fost în apropierea mult mai multor persoane şi astfel spun că situaţia din comuna noastră este îngrijorător de alarmantă pentru toţi locuitorii comunei. Tocmai de aceea, vă pot informa, că în această perioadă urmează să fie evaluaţi contacţii direcţi ai familiei doamnei respective, urmând ca, după aceea, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a unora dintre persoanele cu care au intrat în contact, vor fi supuşi testelor efectuate doar de specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică.

Rugămintea mea, încă o dată, este aceea de a înţelege că toate măsurile de prevenire nu sunt pur şi simplu voinţa primarului, bolnav de a aplica întocmai măsurile stabilite prin decret, ci tocmai pentru a ne proteja.

Tocmai de aceea, începând de astăzi, vom demara şi lucrările de dezinfecţie a străzilor, artere principale din localitate, a acelor străzi unde circulă maşinile pentru transport în comun, străzile pe care circulă maşinile mai mari de 3,5 tone. În acelaşi timp, între blocurile din localitate, în faţa magazinelor şi rog, în continuare, agenţii economici să respecte întocmai măsurile transmise în scris, măsurile privind prevenirea prin dezinsecţie, din jumătate în jumătate de oră, în cadrul interiorului magazinelor, a tuturor platformelor unde se produce vânzarea, a locurilor unde au loc staţionări ale cumpărătorilor, a coşurilor, a cărucioarelor. Oameni buni, haideţi să încercăm să rămânem cât mai mult în casă. Numai dacă este strict nevoie, părăsim domiciliul, pentru a putea să ne prevenim îmbolnăvirea copiilor, bătrânilor, a noastră, a tuturora”, a declarat primarul Mariana Gîju.

related posts

Leave a Comment