Home Actualitate PRIMER avertizează: Anul acesta nu vor exista tratamente şi vaccinuri eficiente împotriva Coronavirusului

PRIMER avertizează: Anul acesta nu vor exista tratamente şi vaccinuri eficiente împotriva Coronavirusului

by Florentina Lup
0 comment

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER), care reuneşte cele mai importante 19 situri de fabricaţie de medicamente din ţară, atrage atenţia că, deşi s-au făcut progrese importante în descoperirea şi dezvoltarea unor tratamente şi vaccinuri eficiente împotriva SARS-CoV-2, există încă multe obstacole în parcursul punerii acestora pe piaţă.

,,Se lucrează la foc continuu la peste 100 de soluţii de tratament sau vaccinare împotriva Coronavirusului, însă cercetătorii au nevoie de mai mult timp pentru a finaliza studiile clinice şi a trage o concluzie cu privire la eficienţa pe termen lung a acestor soluţii.”, a precizat dr. Dragoş Damian, director executiv PRIMER.

Chiar dacă în acest moment sunt finalizate o serie de studii clinice care demonstrează eficienţa unor vaccinuri, rezultatele acestora nu oferă deocamdată date concludente cu privire la durata şi intensitatea efectului imunologic.

,,Virusul SARS-CoV-2 a intrat în comunitate şi se răspândeşte cu repeziciune, în primul rând deoarece nu sunt respectate recomandările autorităţilor şi specialiştilor. Trebuie să privim cu maximă seriozitate contribuţia şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi la limitarea răspândirii bolii. Pentru 2020, masca, distanţarea, spălarea şi dezinfectarea mâinilor sunt singurele măsuri capabile să evite o catastrofă sanitară şi economică în România. Haideţi să le practicăm!”, a mai declarat dr. Dragoş Damian.

related posts

Leave a Comment