Home Cultură Opera din Paris difuzează gratuit spectacole online

Opera din Paris difuzează gratuit spectacole online

by Crina Matei
0 comment

Izolarea poate fi ocazia de a descoperi cele mai frumoase spectacole din lume.

Opera din Paris, în partenariat cu site-ul Culturebox, propune publicului, în vremea pandemiei, să urmărească gratuit mai multe spectacole din arhiva instituţiei.

Timp de şase zile, internauţii vor putea viziona o reprezentaţie pe site-ul Operei şi pe Culturebox. La sfârşitul acestei perioade, această producţie va fi înlocuită de alta, acest procedeu urmând să aibă loc până în mai.

Opera “Manon” de Jules Massenet va fi prima, cu o punere în scenă de Vincent Huguet. Spectacolul, care ar fi trebuit să se joace până la 10 aprilie la Opera Bastille, a fost anulat după ultimele măsuri impuse de Guvernul francez. “Vrem să păstrăm acestă legătură cu publicul, în ciuda vremurilor complicate”, a explicat Martin Coulon, responsabilul cu presa al Operei.

Filmat cu uşile închise pe 10 martie, “Manon” a fost iniţial destinat difuzării în cinematografe. Un proiect ratat după anunţul de sâmbătă seară de închidere a tuturor sălilor.

Pentru cei mai nerăbdători, instituţia pariziană oferă deja baletul “Giselle” şi opera “Indiile galante” pe site-ul său şi pe Arte Concert.

Programul spectacolelor disponibile online:

“Manon” – 17-22 martie

“Don Giovanni” (2019) – 23-29 martie

“Lacul Lebedelor” (2019) – 30 martie – 5 aprilie

“Bărbierul din Sevilla” (2014) – 6-12 aprilie

Seară Robbins (2018) – 13-19 aprilie

“Povestirile lui Hoffman” (2016) – 20-26 aprilie

“Carmen” (2017) – 27 aprilie – 3 mai

Ciclul de simfonii de Ceaikovski cu Orchestra Operei din Paris, dirijată de Philippe Jordan, va fi difuzat din 17 martie până pe 3 mai.

Sursa: Le Figaro

related posts

Leave a Comment