Home Editorii noștri îți recomandă OMS recomandă tratamentul antiviral de la Pfizer

OMS recomandă tratamentul antiviral de la Pfizer

by Crina Matei
0 comment

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ”recomandă ferm” tratamentul antiviral produs de grupul farmaceutic american Pfizer – o combinaţie de Nirmaltrelvir cu Ritonavir – pentru pacienţii afectaţi de forme mai puţin severe de COVID-19, ”care au un risc mai ridicat de spitalizare”, informează AFP.

Din punctul de vedere al experţilor OMS, combinaţia, comercializată sub denumirea de Paxlovid, ”este medicamentul potrivit” pentru pacienţii nevaccinaţi, vârstnici sau imunocompromişi, chiar dacă OMS continuă să considere vaccinarea ca fiind esenţială.

Pentru acest tip de pacienţi şi de simptome, OMS a emis o ”recomandare limitată” pentru Remdesivir, produs de laboratoarele americane Gilead, pe care nu l-a recomandat până acum.

Paxlovid este de preferat în comparaţie cu Molnupiravir de la Merck sau Remdesivir, precum şi faţă de anticorpii monoclonali, a precizat organizaţia într-un articol publicat vineri în British Journal of Medicine.

Articolul subliniază că medicamentul propus de Pfizer ”reduce mai mult numărul de spitalizări în comparaţie cu alternativele, prezintă mai puţine riscuri potenţiale în comparaţie cu antiviralul Molnupiravir şi este mai uşor de administrat în comparaţie cu opţiuni intravenoase cum ar fi Remdesivir şi tratamentele pe bază de anticorpi”.

Paxlovid trebuie administrat pe cale orală timp de cinci zile consecutiv şi mai ales la mai puţin de cinci zile de la apariţia simptomelor.

În cazul Remdesivir, recomandarea este de până la şapte zile după apariţia simptomelor. 

Sursa: AFP

related posts

Leave a Comment