Home Editorii noștri îți recomandă Măsuri stringente pentru prevenirea COVID-19

Măsuri stringente pentru prevenirea COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

La acest moment, Constanța are 10 persoane confirmate pozitiv cu virusul COVID-19, situația în țară este și mai gravă, deoarece de la o oră la alta, cazurile cresc. Noi am stat de vorbă cu un doctor care ne dă câteva sfaturi de bază ce ne pot ajuta în menținerea unei stări de sănătate bună, dar și câteva reguli stringente în ceea ce privește igiena personală.

Să ne spălăm pe mâini, să folosim mască de protecție, să avem grijă la suprafețele pe care le atingem și să încercăm să ne creștem imunitatea printr-o alimentație echilibrată.

Sunt doar câteva din sfaturile pe care medicul specialist ni le propune, în această perioadă în care virusul COVID-19 ia amploare atât la nivel local, cât și național și mondial.

Încercarea pe cât posibil a evitării zonelor aglomerate din oraș, precum piețe, cinematografe, mall-uri și numai este una din măsurile pe care ar trebuie să le implementăm în viața de zi cu zi în situația dată pentru protecția personală, dar și a celor din jur.

Specialiștii ne sfătuiesc să nu călătorim în țările de risc, deoarece o astfel de alegere în timpul pandemiei este una inconștientă și care poate duce la contactarea virusului chinezesc.

La Constanța, în 16 martie, la ora 10, sunt 10 cazuri confirmate, în timp ce la nivel național 158 , 9 persoane vindecate, 3008 persoane în carantină, 14446 persoane monitorizate la domiciliu, 5517 apeluri la TEL VERDE și 1153 apeluri la numărul de urgență 112.

related posts

Leave a Comment