Home Actualitate Litoralul extremelor

Litoralul extremelor

by Crina Matei
0 comment

Litoralul se zbate să supravieţuiască, într-un an în care sejururile lungi nu se vând mai deloc iar turiştii de weekend sunt singurii care frecventează staţiunile de la mare. Pandemia a subţiat veniturile familiştilor care veneau în iulie şi august la mare, şi în acelaşi timp a scumpit şi vacanţele de vară. Deşi weekendul trecut a fost cel mai aglomerat de la începutul sezonului estival,  cu aproape o sută de mii de turişti, per total nu s-au atins vânzările de anul trecut din aceeaşi perioadă.

O sută de mii de oameni au umplut litoralul în weekendul trecut. Un mic record al anului în care pandemia de COVID 19 a schimbat toate regulile şi previziunile. Românii care dau o fugă la mare doar la sfârşit de săptămână sunt ultima speranţă a afaceriştilor de la Constanţa.

Elena Oprea, manager hotel: ” A fost un weekend bun, este adevărat că au fost multe solicitări pe ultima sută de metri, nu atât de multe solicitări ca anul trecut când ne confruntam cu multe refuzuri că nu aveam camere. Anul trecut am avut 100 %, este adevărat că avem şi un hotel cu o capacitate mare, de 16o de camere şi este o provocare să-l umpli chiar şi-n timpul sezonului, mai ales anul acesta . ” 

Cristiana Bârcă, manager de hotel: ” A fost un weekend aglomerat, un pic neobişnuit faţă de anii trecuţi, rezervările se fac last-minute, din câte am observat oaspeţii noştri îşi fac rezervare cu 2 chiar 3 zile înainte. „

Agenţii economici din turism spun că se vând foarte bine  hotelurile de lux  şi că de fapt acesta este trendul verii. Clienţii cu bani sunt singurii care îşi cumpără sejururi lungi, la fel ca şi anii trecuţi. Hotelurile de 3 stele sunt la capacitate doar în weekend. Altfel spus, oamenii cu dare de mână au venit în continuare în vacanţă pe litoral. La polul opus sunt ceilalţi turişti care strângeau bani un an întreg pentru un sejur pe Litoral. Nu şi-au mai permis acum şi vin doar în weekend.

Stefan Necula, agent de turism: ” Începând cu această săptămână litoralul se va aglomera, vor fi sejururi mai lungi decât acestea de weekend. „

În astfel de conditii, investitorii din turism trăiesc de la un weekend la altul iar micii afacerişti îşi fac socotelile în fiecare zi de luni, după ce petrecăreţii pleacă acasă.

George Uda, barman : ” A fost un weekend bun faţă de începutul de săptămână,   berea s-a vândut bine cam 15o de litri pe zi, faţă de timpul săptămânii .”

Aşadar dacă vă pregătiţi să veniţi la mare ar fi bine să aveţi mai mulţi bani de buzunar, căci preţurile nu-s deloc mici, mai ales în zonele cu pretenţii şi distracţii scumpe.

related posts

Leave a Comment