Home Editorii noștri îți recomandă Încep înscrierile la clasa pregătitoare 2022-2023

Încep înscrierile la clasa pregătitoare 2022-2023

by PĂUN IONELIA
0 comment

Este Oficial! Inscrierile la Clasa pregatitoare pentru anul 2022-2023 incep pe 11 aprilie. Anunțul a fost făcut de ministerul educației, iar ordinul a fost deja publicat în Monitorul Oficial. În județul Constanța vor fi disponibile peste 6000 de locuri, în peste 290 de clase.

Startul pentru inscrierea la Clasa pregatitoare in 2022 se dă pe 28 martie, cu prima etapa a programului, si anume afisarea circumscriptiilor scolare si a planului de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, la fiecare unitate de invatamant.

„Am organizat 8 subcomisii la nivelul jud Cta unde au fost discutii…ale municipiului Constanța… părinții trebuie să fie atenți și să urmărească și să ia legătura cu comisiile stabilite la nivelul fiecărei unități de învățământ. Este obligatoriu să fie înscriși elevii care până la 31 august împlinesc 6 ani…grupa mare a grădiniței”, a declarat prof. SORIN MIHAI, insp. Școlar general ISJ Constanța 

Pe 11 aprilie urmeaza sa inceapa, efectiv, inscrierile. Prima etapă de înscriere se încheie pe 27 mai, când vor fi afișate în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar numele candidaților înmatriculați și numărul de locuri rămase libere. A doua etapă debutează pe 30 mai cu afișarea procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar. Între 31 mai și 7 iunie vor fi depuse cererile de înscriere, urmând ca pe 10 iunie să fie afișate la fiecare unitate de învățământ listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

related posts

Leave a Comment