Home Editorii noștri îți recomandă Garda de Mediu, controale la șantierele din Municipiul Constanța

Garda de Mediu, controale la șantierele din Municipiul Constanța

by PĂUN IONELIA
0 comment

In saptamana 21.03-25.03.2022, Garda Nationala de Mediu Constanta a verificat sapte santiere de constructii din Municipiul Constanta, in baza tematicii de control dispusa de Comisariatul General. Controalele au avut ca scop verificarea respectarii legislatiei in domeniul protectiei atmosferei si gestiunii deseurilor. 

S-a constatat ca titularii proiectelor imobiliare nu respecta in totalitate conditiile din actele de reglementare; nu iau masuri de limitare a emisiilor de pulberi in zonele limitrofe santierelor de constructii; nu tin evidenta gestiunii deseurilor; nu au spatii amenajate si dotate cu recipienti pentru colectarea separata si stocarea temporara a deseurilor; nu respecta prevederile legale privind valorificarea/ reutilizarea/ reciclarea deseurilor din constructii. 

Pentru neregulile identificate s-au aplicat 12 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 137.500 lei. Pe langa sanctiunile aplicate, comisarii au stabilit si masuri pentru rezolvarea neconformitatilor constatate.Controalele pe aceasta tematica vor continua si in perioada urmatoare.

related posts

Leave a Comment