Home Actualitate Fondurile pentru Erasmus+ 2020 au fost suplimentate cu 200 de milioane de euro

Fondurile pentru Erasmus+ 2020 au fost suplimentate cu 200 de milioane de euro

by Florentina Lup
0 comment

Comisia Europeană a adoptat o revizuire a programului Erasmus+ 2020, în urma căreia s-au alocat alte 200 de milioane de euro pentru a stimula educația și formarea digitală și pentru a promova dezvoltarea competențelor și incluziunea prin creativitate și arte.

„Mă bucură nespus faptul că programul Erasmus+ este mobilizat pentru a sprijini, în aceste vremuri dificile, actori-cheie din domeniile educației, formării și tineretului. Se vor pune la dispoziție 200 de milioane EUR pentru a sprijini educația și formarea digitală, activitățile digitale pentru tineret, dar și competențele creative și incluziunea socială. Este o etapă importantă, care deschide calea către Planul de acțiune pentru educația digitală, pe care Comisia îl va lansa în această toamnă.”, a declaratMariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Programul Erasmus+ va sprijini proiecte menite să consolideze metodele digitale de predare, învățare și evaluare în școli, în învățământul superior și în instituțiile de formare profesională. Acesta va oferi oportunități pentru școli, organizații de tineret și instituții de învățământ destinate adulților, pentru a sprijini dezvoltarea competențelor, pentru a stimula creativitatea și pentru a consolida incluziunea socială prin intermediul artelor, împreună cu sectoarele culturale și creative.

Cererile de propuneri pentru proiecte în aceste domenii vor fi publicate în săptămânile următoare. Organizațiile interesate trebuie să contacteze Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

related posts

Leave a Comment