Home Actualitate FIRMA, trupă de rock alternativ, va concerta la Doors Club, în Constanţa

FIRMA, trupă de rock alternativ, va concerta la Doors Club, în Constanţa

by Florentina Lup
0 comment

Vineri, 7 februarie, fanii trupei FIRMA au ocazia să asiste la unul dintre cele mai frumoase concerte ce trasează o direcție nouă a trupei, anunțând lansarea iminentă a albumului „Deșteptarea Primăverii”.

FIRMA, trupă de rock alternativ, practică un fusion de rock, trip hop și blues, cu influențe din jazz și funk. Este considerată un pioner al rockului alternativ din România.

După nominalizările la MTV European Music Awards 2004, la categoria ,,Best Romanian Act”, și MTV Romanian Music Awards pentru ,,Best Rock Band” din 2005, FIRMA devine prima trupă românească nominalizată la secțiunea internațională New Sounds of Europe, găzduită de MTV EMA 2007, la München, în Germania. FIRMA a reușit să ajungă printre cele trei finaliste ale categoriei, devansând alți 15 artiști printre care și Sunrise Avenue (Finlanda) și The Klaxons (Marea Britanie).

Datorită apariției la acest eveniment, FIRMA s-a bucurat de aprecierile unor artiști precum Wyclef Jean, Snoop sau Foo Fighters. Peste puțin timp, trupa a devenit prima formație româneasca care a intrat în playlist-ul cunoscutului post muzical VH1 Europe, cu videoclipul piesei Baby is crying, primul extras pe single de pe albumul Exit.

În octombrie 2014, după 7 ani de absență, trupa FIRMA a revenit pe scena muzicală cu un nou album, intitulat Descântece (vol I). În 2017 apare volumul II Descântece, iar în 2018 Poezii alese, vol.I, nouă acte sonore realizate pe versurile unor poeți clasici și contemporani (o dorință comună atât a trupei FiRMA, cât și a Editurii Casa Radio), pentru a da un semnal de întoarcere a muzicii și muzicienilor către poezia românească, o pledoarie pentru un alt fel de muzică.

La concertul de la Doors Club, prețul unui bilet este 40 de lei (presale) și 50 de lei la intrare la eveniment. Biletele s-au pus în vânzare la sediul clubului. Informaţii suplimentare puteţi obţine la numărul de telefon: 0763 661 622.

related posts

Leave a Comment