Home Editorii noștri îți recomandă Fii donator, ajută şi tu!

Fii donator, ajută şi tu!

by Crina Matei
0 comment

Lucrurile încep să intre în normalitate. Este şi cazul Centrului de transfuzii sanguine din Constanţa care în această lună s-a apropiat de colecta de sânge care se înregistra înainte de pandemie.

Întreaga lume a trecut printr-o perioadă fără precedent din cauza pandemiei de COVID-19. Constanţa a înregistrat anul trecut cea mai scăzută colectă din ultimii 20 de ani! Dar iată că 2021 a venit cu veşti bune pentru pacienţii cu boli grave, copiii şi adulţii, care au nevoie de tratament transfuzional. Constănţenii, la îndemnul  Centrului de transfuzii sanguine, s-au mobilizat pentru că au înţeles că donarea de sânge poate salva vieţi.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa dispune de toate materialele necesare activităţii medicale. Echipa depune eforturi lucrând chiar şi în week-end-uri, dar fără contribuţia oamenilor dornici să ajute donând sânge, eforturile lor nu îşi ating obiectivul. Donatorii sunt așteptați în fiecare zi în intervalul orar 07.30 – 13.30.

Alina Mirella Dobrotă, director CTS Constanţa a declarat că sâmbătă, 16 aprilie a.c. îi aşteaptă pe donatori la sediul  Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, în intervalul orar 08:30-13:00, astfel încât să poată veni la donare şi cei care nu pot lipsi de la serviciu în timpul săptămânii. 

“Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbătă dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge.“ au transmis reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine.

Actul donării este un act voluntar, nimeni nu are dreptul să exercite presiuni asupra unei persoane să doneze sânge. Dar nu uitaţi că o singură pungă de sânge poate salva 3 vieţi!

related posts

Leave a Comment