Home Actualitate Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20”, în desfăşurare

Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20”, în desfăşurare

by Crina Matei
0 comment

Forțele Navale Române participă cu corveta Contraamiral Eustațiu Sebastian” și fregata „Regina Maria” la Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20”, care se desfășoară în perioada 20-26 iulie, în apele teritoriale ale Ucrainei, în apele internaționale ale Mării Negre și în portul Odessa.

Corveta ,,Contraamiral Eustațiu Sebastian”, comandată de căpitan-comandorul Codrin Misăraș, cu un echipaj alcătuit din 79 de militari, a plecat duminică, 19 iulie, din portul militar Mangalia, iar la ceremonia de plecare a fost prezent locțiitorul comandantului Flotei, contraamiralul de flotilă Ion Condur, care a transmis echipajului navei mesajul șefului Statului Major al Forțelor Navale.

Şi distrugătorul cu rachete USS Porter al Marinei Militare a SUA se îndreaptă spre Marea Neagră cu scopul de a participa la exercițiile cu Ucraina „Sea Breeze-2020”, desfășurate deja pentru a 20-a oară, se afirmă într-o declarație a Flotei a 6-a Americane. Astfel, USS Porter va deveni a cincea navă americană care va pătrunde în Marea Neagră de la începutul anului 2020.

Se așteaptă ca la exercițiile care vor avea loc în perioada 20-26 iulie să participe 2.000 de militari, 27 de nave și 19 avioane din nouă țări: Bulgaria, Georgia, Spania, Norvegia, România, SUA, Turcia, Franța și Ucraina. Exercițiul cuprinde scenarii de luptă antisubmarin, la suprafață și antiaeriană, manevre și evoluții navale, precum și secvențe de căutare și salvare vieți omenești pe mare, de reaprovizionare și de remorcare a unei nave aflate în dificultate.

Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20” face parte din planul de măsuri de asigurare a securității Aliaților pe flancul estic al NATO și este un factor de dezvoltare a relațiilor bilaterale româno-ucrainene. Participarea constantă a Forțelor Navale Române la acest exercițiu anual, din anul 2013 până în prezent, se înscrie în sfera eforturilor depuse de țara noastră pentru consolidarea posturii de descurajare şi de apărare a NATO în regiunea Mării Negre, prin asigurarea unei prezențe militare adaptate, atât în spațiul maritim, cât și în cel aerian și terestru.

related posts

Leave a Comment