Home Editorii noștri îți recomandă Elevii de clasa a VIII-a susțin simularea Evaluării Naționale

Elevii de clasa a VIII-a susțin simularea Evaluării Naționale

by PĂUN IONELIA
0 comment

A venit rândul elevilor de clasa a VIII-a să treacă prin emoțiile simulărilor, în cadrul evaluării naționale. Prima probă a fost la Limba și literatura română, urmează proba scrisă la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine miercuri proba la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 14 aprilie.

Este săptămâna dedicată evaluării cunoștințelor acumulate până în prezent pentru elevii de gimnaziu din întreaga țară, care susțin simulările evaluării naționale. Prima probă scrisă a fost la Limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Marţi este programată proba scrisă la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine miercuri proba la Limba şi literatura maternă.

Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, sunt distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobat prin ordin de ministru. Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Rezultatele finale vor fi comunicate pe 14 aprilie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

related posts

Leave a Comment