Home Actualitate Crucea Roşie a achiziţionat 10 echipamente iPonatic şi 300 de kit-uri de testare rapidă pentru Covid19

Crucea Roşie a achiziţionat 10 echipamente iPonatic şi 300 de kit-uri de testare rapidă pentru Covid19

by Florentina Lup
0 comment

Echipamentele au ajuns în ţară şi sunt în procedura de configurare. Acestea vor fi distribuite către mai multe spitale, în perioada imediat următoare, conform recomandărilor date de Ministerul Sănătăţii, singura autoritate care are o evidenţă centralizată şi actualizată la zi cu necesarul spitalelor din România. Achiziţia a fost făcută din donaţia OMV Petrom în valoare de 1 milion de euro.

Aparatele de testare rapidă sunt sisteme portabile complet automatizate, de generaţie nouă care utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezenţa virusului SARS-COV-2. Datorită tehnicii revoluţionare, aparatele au un grad ridicat de precizie, elimină riscul de contaminare şi reduc timpii de aşteptare pentru obţinerea unui rezultat (de la 24 de h pentru aparatele clasice, la 40 de minute pentru aflarea rezultatului unui test pe aparatele de testare rapidă).
Procesul de testare implică prelevarea mostrelor din tractul respirator superior care sunt apoi prelucrate într-un singur recipient în vederea extragerii, amplificării şi analizării acidului nucleic present, pentru obţinerea unui rezultat concludent.

Fiecare kit de diagnosticare COV19, prin tehnica PCR, conţine 24 de mostre, fiind dotat cu întreaga linie necesara testării (reactivi, micropipetă, centrifugă, instrumente pentru prelevarea mostrelor şi recipiente pentru stocarea acestora). Cele 300 de kituri achiziţionate vor putea asigura testarea a 7200 de persoane.


related posts

Leave a Comment