Home Actualitate Castelul de la Arcalia va fi reabilitat din fonduri europene

Castelul de la Arcalia va fi reabilitat din fonduri europene

by Florentina Lup
0 comment

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), din Cluj-Napoca, își va moderniza infrastructura educațională de la Arcalia (județul Bistrița-Năsăud), printr-un proiect finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional (POR).

Proiectul vizează extinderea și îmbunătățirea infrastructurii de educație de la Arcalia, menită să deservească anual peste 600 de studenți, masteranzi și doctoranzi. Primii beneficiari ai modernizării bazei UBB de la Arcalia sunt studenții Facultății de Știința și Ingineria Mediului și cei ai Facultății de Biologie și Geologie, care își desfășoară aici practica interdisciplinară.

Vor fi modernizate şi extinse spațiile de învățământ, cu peste 840 mp, și va fi amenajat un spațiu corespunzător pentru desfăşurarea activităților didactice universitare, preponderent practice. Până la finalul proiectului, acest spațiu va avea o capacitate de 313 locuri care pot fi utilizate concomitent.

Durata de implementare a proiectului este de 3 ani (mai 2020 – aprilie 2023), iar valoarea totală a acestuia se ridică la 12,35 milioane de lei, dintre care peste 12,22 milioane de lei sunt cheltuieli nerambursabile oferite prin Programul Operațional Regional.

related posts

Leave a Comment