Home Actualitate Carantinații din staţiunea Mamaia au plecat acasă

Carantinații din staţiunea Mamaia au plecat acasă

by Crina Matei
0 comment

Libertate. Acesta este cuvântul care a stat pe buzele a peste 200 de români care  s-au întors acasă la cei dragi, după ce au petrecut 14 zile în centrele de carantină de la Constanța.  Oamenii au fost preluați cu autocarele și duși până la limita județelor în care locuiesc. Alți 38 de români le-au locul.

Cei mai mulţi dintre ei au ajuns în centrul de carantină din Mamaia, după ce au fost aduşi din Italia, de la  Torino, cu zboruri special  orgaizate pentru repatrierea lor. Au stat 14 zile în camerele de hotel puse la dispoziţie de autorităţi. Nu au avut voie să iasă afară sau pe holuri. Nu toţi însă au respectat regulile.

“ În rest condițiile au fost bune. Din punctul de vedere al distanței vă dați seama că a fost dureros să te gândești la ce se întâmplă în lume. Te gândești la cei de acasă, te gândești la tine, să te protejezi pe tine, pe cei apropiați ție. A fost dureros, dar am scăpat cu bine. În cameră am stat două persoane. Cum sunt oamenii după atât timp de izolare? Apar nervi, apar fricțiuni? Apar anumite tensiuni, dar dacă tratezi totul cu calmitate e în regulă.” ne-a declarat o persoană care a ieşit din carantină.  

Au fost două săptămâni grele pentru toți. Erau acasă însă totuși departe de cei dragi. Au fost testați și au așteptat rezultatele cu sufletul la gură. Le-a fost teamă să nu se infecteze .Nici condițiile de cazare nu au fost pe placul tuturor.

“ În rest a fost dificil. Eu cu sănătatea am fost destul de bine. Restul însă, au lăsat de dorit, precum tratamentul pe care l-am primit de la hotel și factorul umanitar. Nu a avut nimeni nici un sentiment reciproc de bunăstare cu cei din jur. De ce ați plecat din Italia? Pentru că erau părinții îngrijorați și am decis să mă întorc. “ne-a declarat o persoană care a ieşit din carantină.  

“ Condițiile de la acest hotel sunt groaznice. Mâncarea nu e bună absolute deloc. Cei de la diaspora.ro au ajutat mult și ne-au ajutat și pe noi românii veniți din străinătate. În rest nu ne-a ajutat nimeni. Aici nu ne îmbolnăvim de coronavirus ci de mizeria care este pe holuri, de mâncare și de condițiile care sunt. Ne tratează foarte urât.” ne-a declarat o persoană care a ieşit din carantină.  

“ La început primele douăzile până au venit rezultatele testelor am fost cumva în stress pentru că ne gândeam să nu fim infectați. Pe urmă, cei care au avut, i-a luat și restul am avut de stat în continuare. După asta ne-am mai calmat.  A fost bine. Autoritățile ne-au tratat bine și mâncarea a fost bună. Curățenia și totul a fost bine. Am avut de toate. Făraș, mătură, șampon de toate. Nu am nimic de obiectat. “  ne-a declarat o persoană care a ieşit din carantină.  

Pe lângă cele 202 persoane care au părăsit centrul de carantinare de la Constanța, alte 13, confirmate pozitiv, dar care s-au vindecat, au plecat de la Spitalul de Boli  Infecțioase în condiții de siguranță, către domiciliile lor. Alți români însă au ajuns în centru, după ce s-au întors din zone roșii.

Ultimele statistici date publicității de Ministerul Sănătății arătau că la nivelul județului Constanța se înregistrau 117 persoane infectate și trei decese.  Dintre cele confirmate, o parte s-au vindecat și au plecat deja acasă.

related posts

Leave a Comment