Home Editorii noștri îți recomandă Bani europeni pentru sănătate

Bani europeni pentru sănătate

by Crina Matei
0 comment

Finanțare europeană pentru sistemul românesc de sănătate. În luna martie s-au alocat 1,16 miliarde de euro urmând ca în următorii 7 ani să mai primim de la Ministerul Fondurilor Europene alte 4,1 miliarde de euro. Fondurile europene sunt private de români ca o gură de oxygen în condiţiile actuale cauzate de pandemia de Coronavirus.

Banii europeni injectaţi în sistemul sanitar românesc vor fi folosiţi pentru acordarea a câte 500 de euro  pentru sporul de risc alocat fiecărui medic implicat în lupta împotriva virusului Covid 19. Pentru aceste sume nu vor fi plătite contribuții de asigurări sociale și de asigurări sociale de sănătate. Fondurile alocate pentru plata stimulentelor de risc sunt de aproximativ 100 de milioane de euro.

Alte 30 de milioane de euro vor fi alocate persoanelor aflate în carantină, inclusiv familiile medicilor aflați în prima linie. Măsura are în vedere implicarea concretă a peste 1.000 de asistenți sociali care să acopere nevoile unui număr de minim 100.000 de persoane carantinate. 350 de milioane de euro vor fi cheltuiţi pe echipamente medicale şi de protecție.

Recent, Ministerul Fondurilor Europene a asigurat 682 de milioane de euro pentru achiziționarea echipamentelor medicale și dotărilor sistemului de coordonare a sistemului national de urgență.

Astfel, valoarea totală a fondurilor europene care sprijină sistemul medical și implicit sănătatea românilor ajunge la 1,16 miliarde de euro.

Sursa: Guvernul României

related posts

Leave a Comment