Home Actualitate „Bach și orga fermecată” – ateliere de lectură pentru copii, la Palatul Culturii din Iaşi

„Bach și orga fermecată” – ateliere de lectură pentru copii, la Palatul Culturii din Iaşi

by Florentina Lup
0 comment

Sala de Educație Muzeală a Palatului Culturii din Iași va găzdui noi ediții ale atelierelor de lectură „În lumea poveștilor muzicale”. Acestea vor fi organizate în zilele de 1, 8 şi 15 februarie a.c. şi vor consta în lecturi din volumul „Bach și orga fermecată”, semnat de Cristina Andone și apărut la Editura „Nemi”, în colecția „Povești din Pădurea Muzicală”. Rolul de povestitor va fi interpretat de dr. Daniela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”.

Colecția „Povești din Pădurea Muzicală” cuprinde volume pentru copii, cu povești ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărțile, ilustrate de Adriana Gheorghe, Sebastian Oprița și Thea Olteanu, îi „împrietenesc” pe copii cu muzica clasică şi le oferă, într-un mod accesibil, informații de cultură generală.

Participarea la ateliere se face pe baza unui bilet la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, al cărui specific se pliază pe tema acestei activități, muzeul deținând o impresionantă colecție de automate muzicale. Prețul unui bilet este de 12 lei pentru adulți/ 6 lei pentru pensionari/ 3 lei pentru elevi și asigură accesul în muzeu și atelier.

related posts

Leave a Comment