Home Editorii noștri îți recomandă Ai un proiect care are legătură cu UE? Candidează la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni!

Ai un proiect care are legătură cu UE? Candidează la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni!

by Florentina Lup
0 comment

Toți tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, din orice stat membru al UE, pot înscrie proiecte pentru Premiul Charlemagne. Proiectele pot fi prezentate individual sau, de preferință, în grupuri.

Pentru ediția din 2020, proiectele pot fi înregistrate până în data de 31 ianuarie, iar pentru a fi eligibile trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • să promoveze înțelegerea europeană și internaţională;
  • să favorizeze dezvoltarea unui simț comun al identității și integrării europene;
  • să servească drept model pentru tinerii care locuiesc în Europa;
  • să ofere exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o singură comunitate.

Cele trei proiecte câștigătoare vor fi selectate dintre cele 28 desemnate de către juriile naționale din toate statele membre UE. Laureatul Premiului I va primi 7.500 de euro, cel al Premiului al II-lea 5.000 de euro și cel al Premiului al III-lea 2.500 de euro.

Reprezentații celor 28 de proiecte câștigătoare la nivel național vor fi invitați la ceremonia de decernare, care va avea loc, în data de 19.05.2020, la Aachen, Germania.

În 2019, Premiul I a fost acordat unei emisiuni radio pentru studenți și tineri profesioniști – „Europhonica IT”. Premiul al II-lea a fost acordat proiectului finlandez „Cetățenia ta europeană”, prin care oamenii pot afla lucruri despre procesul de luare a deciziilor la nivel UE și despre culturile europene. Premiul al III-lea a fost acordat organizației „Musulmani împotriva antisemitismului” din Austria.

Sursa: europarl.europa.eu

https://www.europarl.europa.eu/

related posts

Leave a Comment