Home Actualitate AEP a desemnat operatorii de calculator ai birourilor electorale

AEP a desemnat operatorii de calculator ai birourilor electorale

by Florentina Lup
0 comment

Vineri, 4 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), prin tragere la sorți, a desemnat operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare și a rezervelor acestora, pentru alegerile locale din data de 27 septembrie.

La nivel național, în cele 42 de circumscripții electorale, au fost desemnați un număr de 18793 de operatori de calculator și 3682 de rezerve. Informarea operatorilor de calculator și a rezervelor acestora cu privire la rezultatele tragerii la sorți a fost asigurată de Direcția generală sistemul informațional electoral național din cadrul AEP, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Rezultatele tragerii la sorți pot fi consultate pe site-ul AEP, www.roaep.ro, secțiunea Operatori de calculator ai BESV, accesibilă la următorul link:

Tragerea la sorți pentru desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora va avea loc în data de 12 septembrie 2020.

În perioada 13-23 septembrie 2020, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale și organizațiile minorităților naționale care participă la alegeri vor stabili reprezentanți în birourile electorale ale secțiilor de votare.

În data de 24 septembrie 2020, președinții birourilor electorale de circumscripție vor efectua completarea birourilor electorale ale secțiilor de votare, în conformitate cu Hotărârea de Guvern Nr. 576/2020.

related posts

Leave a Comment