Home Editorii noștri îți recomandă Adoptă un animal de companie! Peste 200 de suflete își doresc mai mult ca orice o familie

Adoptă un animal de companie! Peste 200 de suflete își doresc mai mult ca orice o familie

by PĂUN IONELIA
0 comment

Pentru a vă facilita găsirea unui prieten cu patru lăbuțe Primăria municipiului Constanța vă invită să accesați pagina de Facebook „Adăpostul de animale abandonate Constanța”: https://m.facebook.com/AdapostAnimaleConstanta/, aici veți găsi cățeii disponibili pentru adopție.

La Adapostul de animale abandonate Constanța situat pe strada Câmpul cu Flori, nr.11, iubitorii de animale vor avea parte de tot sprijinul personalului de specialitate.

Adăpostul are un număr limitat de locuri pentru animalele pe care le poate găzdui.

Îngrijitorii fac tot posibilul să le ofere cele mai bune condiții, iar cine a avut un animal de companie știe că mai presus de hrană și de condițiile de trai, un animal își dorește un om care să îl iubească.

De asemenea, cățeii beneficiază de servicii medicale veterinare: consult de specialitate, deparazitare, vaccinare, sterilizare, identificare prin microcipare și înregistrare în sistem.

Primăria municpiului Constanța încurajează adopția responsabilă a câinilor comunitari.

Cei care decid să facă acest pas trebuie să știe că adopția câinilor este gratuită și se realizează doar după ce au fost respectate mai multe condiții:

a)prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;

b)dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;

  1. c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;
  2. d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.

Persoanele interesate de adopția unui cățel se pot prezenta la Adăpostul de animale abandonate Constanța din strada Câmpul cu Flori, nr.11 sau pot obține mai multe informații la numărul de telefon 0733.045.213. Programul cu publicul al adăpostului este următorul:

– luni, marți, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00;

– joi – 09:30 – 17:30;

– sâmbătă și duminică – închis.

Persoanele care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc nu trebuie să-l lase liber, din nou, pe străzi.

Acestea au obligația să-l îngrijească și să respecte normele legale.

Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

related posts

Leave a Comment