Home Actualitate Acţiune de ecologizare pentru un lac curat

Acţiune de ecologizare pentru un lac curat

by Crina Matei
0 comment

E mobilizare generală la Constanţa pentru ecologizarea Lacului Tăbăcărie de la intrarea în Mamaia. Lacul e sufocat de gunoaie după ploaia de săptămâna trecută. Apa a adus tone de ambalaje din plastic, deşeuri şi mizerii de pe o rază de câţiva kilometri. La toate acestea contribuie şi turiştii, iar organizatorii au aşteptat plecarea lor ca să cureţe toată zona şi s-o redea naturii.

Peisajul din Tăbăcărie este dezolant în prag de toamnă. De fiecare dată sezonul estival îşi pune amprenta pe malurile lui dar şi pe luciul apei: gunoaiele aruncate la întâmplare de turiştii din Mamaia ajung în cele din urmă aduse de vânt sau de ploi în Parcul Lacului Tăbăcărie.

O flotă de bărci cu motor şi caiace de plastic a fost lansată de voluntari pe apă. Cu saci de plastic, cu câte un mincioc şi cu mănuşi de plastic de protecţie, echipajele de curăţenie au luat malurile la rând, metru cu metru. Lacul şi Parcul Tăbăcărie  au 8o de hectare, iar munca e titanică.

Nicuşor Buzgar, reprezentant ABDL Cţa: „Este foarte greu să-ntreţinem un astfel de lac precum Tăbăcărie în centrul unei comunităţi deoarece însăşi comunitatea are o influenţă activă majoră asupra stării lui de igienizare.Sezonul turistic se simte foarte mult în zona nord vestică a lacului, foarte-foarte puternic, datorită traficului foarte mare de turişti şi riverani din zona satului de vacanţă. “

Toate gunoaiele au fost strânse selectiv în saci de plastic, pe care ulterior voluntarii i-au dus la rampa de gunoi a oraşului.

related posts

Leave a Comment